Mléko a mléčné výrobky

Stav přihlášení
Nepřihlášen
Cena
od 590 Kč
Staňte se členy

Skutečnou hodnotu farmářských potravin jsem si uvědomila až, když jsme navštívili Farmu u svaté Anny. Tolikrát mě paní na trhu zvala, ať se k nim přijedeme podívat a přesto, než jsme se tam jednoho rána ještě před otevřením ocitli, trvalo to snad více než rok. Taky to tak máte, že se k něčemu strašně dlouho odhodláváte a když to pak konečně člověk udělá, nejde mu do hlavy, proč mu to tak trvalo?

Byla jsem jak omámená a ani to nesouviselo s tím, že jsme si hned na uvítanou dali zmrzlinu z čerstvého mléka (kravského i kozího). Ohromná farma, mnoho domácích zvířat a zároveň takové čisto! Všechno udržované, zvířata vysmátá a snad i ten hnůj smrděl voňavěji než bývá zvykem. Práce až nad hlavu, ale zároveň všichni v dobré náladě.

Pan domácí nás farmou provedl, krmili jsme kozy, hladili krávy (aniž bychom museli odhánět mouchy), kůzlátka, telátka, koně, slepice, tahle všechna zvířata tam potkáte a všechna působí, jako kdyby byla na wellness pobytu :).

Nedalo mi to. Pořád mi v hlavě vrtaly ty myšlenky, to srovnávání, co vlastně všechno obnáší, aby bylo tolik zvířat chováno v čistotě a v tak kvalitním prostředí. Ať v tom vidíte krmivo, přístup chovatelů, výběh, boxy a kolik si to žádá lidského úsilí, práce, potu a provozních nákladů! Srovnávala jsem s tou druhou stranou kvality, tedy s masově vyráběnými mléčnými výrobky a s tím, co za takovou výrobou stojí. Viděla jsem to v živých obrazech. Každý nejspíše zná ty děsivé obrázky, co lítají na internetu, “farmářský” megaprůmysl versus tato farmářská balada, kterou člověk vidí na vlastní oči. Nemůžeme za to ale my sami?

Přihlášení do členské sekce
Zapomenuté heslo
Vložte e-mailovou adresu nebo uživatelské jméno